Υγιεινές συνήθειες για να μην παίρνεις κιλά στο γραφείο

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί η δουλειά σου να σε παχαίνει. Καθιστική ζωή, άγχος, κούραση, ξενύχτια, ανία, είναι μόνο μερικές από τις αιτίες. Επειδή όμως τα κιλά μπαίνουν πολύ πιο γρήγορα κι εύκολα από όσο φεύγουν, μάθε πώς μπορείς να αποκτήσεις υγιεινές διατροφικές συνήθειες στο γραφείο.

Πάρε μαζί σου μεγάλες σαλάτες για μεσημεριανό

Απόφυγε να γευματίζεις στην καφετέρια απέναντι από τη δουλειά και προσπάθησε να φέρνεις μαζί σου σπιτικές σαλάτες κάθε μέρα. Τα λαχανικά είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να μπορείς να τρως ένα μεγάλο μπολ, χωρίς τύψεις. Συμπεριέλαβε μια ποικιλία φρέσκων λαχανικών, μαζί με πρωτεΐνη χαμηλών λιπαρών, όπως ρεβίθια, τυρί κότατζ, τόφου ή ψητό κοτόπουλο. Μην ξεχνάς επίσης να ετοιμάζεις μία ελαφριά σος για την σαλάτα σου. Φρόντισε μόνο να εναλλάσσεις τα λαχανικά για να μην βαριέσαι.

Κάνε γυμναστική το βράδυ

Αντί να περνάς το διάλειμμά σου στο facebook ή να ψωνίζεις online, κάνε κάτι που θα σε βοηθήσει να κάψεις θερμίδες, όπως ένας γρήγορος περίπατος. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις όμως είναι να οργανώσεις για όλη την εβδομάδα τη γυμναστική σου μετά το γραφείο, όπως ένα μάθημα γιόγκα. Έτσι, δεν θα έχεις καμία δικαιολογία να πας για ποτό αντί για γυμναστική.

Χρησιμοποίησε την καθαρή αναπνοή για να μην τσιμπολογάς

Βούρτσισε τα δόντια σου μετά από κάθε γεύμα. Όχι μόνο θα προστατεύσεις το στόμα σου από κακοσμία και βακτήρια, αλλά θα σε αποτρέψει από το τσιμπολόγημα. Η αίσθηση φρεσκάδας στο στόμα, θα σου υπενθυμίσει ότι μόλις έφαγες, κάνοντάς σε να το ξανασκεφτείς πριν απλώσεις το χέρι σου στα κριτσίνια του συναδέλφου.

Φύλαξε υγιεινά σνακ στο ψυγείο

Είναι πολύ ωραίο που οι συνάδελφοί σου μοιράζονται τα κέικ και τα γλυκά που φτιάχνουν, αλλά όλες αυτές οι λιχουδιές μπορεί να σε βγάλουν από τον δρόμο της σωστής διατροφής. Απόφυγε τους πειρασμούς, έχοντας στο ψυγείο και στο συρτάρι του γραφείου σου υγιεινά σνακ, όπως γιαούρτι, τυρί χαμηλών λιπαρών, μπάρα δημητριακών, κτλ.