Ου μπλέξεις: 10 τύποι ανδρών που δεν αξίζουν δεύτερο ραντεβού (μη σου πω ούτε καν πρώτο!)

«Μα γιατί ερωτευόμαστε πάντα βλάκες;» Η αιώνια ερώτηση. «Γιατί δεν τους κόψαμε το βήχα εξ αρχής!» Η απάντηση. Τόσο απλά. Γιατί όταν πήραμε πρέφα ότι κάτι δεν πάει καλά, αντί να κόψουμε «ρόδα μυρωμένα», είπαμε να του δώσουμε την ευκαιρία, γιατί μπορεί να κάναμε και λάθος ή μπορεί να στην πορεία να άλλαζαν (ναι, θα ‘θελες). Υπάρχουν μερικά σημάδια που εξ αρχής σου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Μην τα αγνοήσεις. Το ένστικτό σου ξέρει καλύτερα και σε προειδοποιεί πως ο συγκεκριμένος άντρας μόνο μπελάδες μπορεί να φέρει στη ζωή σου. Γιατί πώς να το κάνουμε; Υπάρχουν μερικοί τύποι ανδρών που δεν αξίζουν το χρόνο σου.

Μην πεις πως δεν σε προειδοποιήσαμε μετά!

Ο Νάρκισσος: Σίγουρα είναι γοητευτικός ένας άντρας με αυτοπεπόίθηση, αλλά ο συγκεκριμένος έχει καβαλήσει το καλάμι! Έχει τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, θεωρεί πως  είναι σουπερ επιτυχημένος και γενικώς υπερ-τέλειος. Σόρυ, αλλά ο τύπος είναι ερωτευμένος με τον εαυτό του. Νομίζεις πως έχει χώρο στην καρδιά του για σένα; Επιβεβαίωση ψάχνει, ξεκάθαρα.

Ο Ανώριμος: Το χιούμορ είναι ένα υπέροχο προσόν σε έναν άντρα. Αλλά υπάρχουν και κάποια όρια. Αν ο τύπος φέρεται όπως ο μικρός σου αδερφός, κάνει χοντροκομμένα αστεία (τα οποία δεν θεωρείς σε καμία περίπτωση «αστεία»), σαχλαμαρίζει και σε κάνει να νιώθεις άβολα, πιες το ποτό σου και καν’την στην πρώτη ευκαιρία. Αν ψάχνεις για κάτι σοβαρό, κοιτάς το ακριβώς αντίθετό του. Αν πάλι σκέφτεσαι για  one night stand, τι να σου πω; Εγώ και πάλι δεν θα τον εμπιστευόμουν.

Ο Αψυχολόγητος: Σου δίνει την εντύπωση πως κάτι θέλει από σένα, τη ζωή του, τον εαυτό του, αλλά ούτε και ο ίδιος ξέρει τι. Τη μια ψάχνει για τον έρωτα και για κάτι ουσιαστικό και την άλλη σου λέει πως δεν μπορεί να νιώθει δεσμευμένος και πως από τότε που χώρισε με την πρώην του χαίρεται την ελευθερία του, γελάει και μουτρώνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο τύπος είναι ανισόρροπος. Αν δεν έχεις πτυχίο ψυχολογίας ζόρικα τα πράγματα. Εκτός αν θες να περνάτε το χρόνο σας ψυχολογώντας αυτόν και τα απωθημένα του.

Ο Ελεγκτής: Δύσκολη περίπτωση γιατί μπορεί να μην «τσιμπήσεις» το πρόβλημα από το πρώτο ραντεβού. Μπορείς όμως να το καταλάβεις από τον τρόπο που σου μιλάει στο facebook ή το τηλέφωνο. Αν σε βομβαρδίζει με μηνύματα, αν σε παίρνει τηλέφωνο (υπερβολικά) συχνά και η πρώτη του ερώτηση είναι «Πού είσαι;» τότε έχεις ήδη το πρώτο δείγμα ενός άντρα που θα σε κάνει να νιώθεις σαν να περνάς καθημερινά από Ιερά Εξέταση. Μείνε μακριά. Τέτοιοι άντρες θα καταπατήσουν τόσο πολύ τον προσωπικό σου χώρο που θα νιώθεις πως ασφυκτιάς μέσα στην ίδια σου τη σχέση. Ε, όχι δα!

Ο «Γλυκούλης»: Ακόμη δεν βγήκατε καλά καλά και έχει αρχίσει να σε φωνάζει με χαϊδευτικά, σε τέτοιο βαθμό που αναρωτιέσαι α) “από πότε η τόση οικειότητα;” και β) “ρε μπας και δε θυμάται καν το όνομά μου;”. Είναι ωραίο ο καλός σου να σε προσφωνεί με ένα δικό σας «χαϊδευτικό», αλλά ο τύπος μόλις σε γνώρισε! Επαναλαμβάνω, από πότε η τόση οικειότητα; Είναι τουλάχιστον λίγο…αφύσικη.

Ο «εγώ έχω πάντα δίκιο» (κοινώς Απόψάρας): Δεν φτάνει που δεν σε αφήνει να σταυρώσεις κουβέντα, έχει αυτό το ειρωνικό υφάκι σαν να μην σε πολυπαίρνει στα σοβαρά, σαν να σε δουλεύει και όταν διαφωνείς με την άποψή του, μόνο νύχια δεν βγάζει! Έχει άποψη περί παντός και ψάχνει τρόπους για να σε χειραγωγήσει. Άμα δεν θες να περάσεις τη ζωή σου κάνοντας μάντρα το «Ναι, αγάπη μου, ό,τι πεις εσύ», σήκω και φύγε όπως είσαι. Είναι δεδομένο πως ο συγκεκριμένος θα κάνει τα πάντα για να σε έχει του χεριού του. Για να μην αναφέρουμε πως όσο περνά ο καιρός τόσο συχνότερα θα θες να ανοίξει η γη να σε καταπιεί με τη συμπεριφορά του.

Ο Αγενής: Ο συγκεκριμένος τύπος δεν έχει ιδέα από τρόπους. Τίποτα, μηδέν, zero! Φωνάζει λες και είσαστε σε γήπεδο, μασάει με το στόμα ανοιχτό, είναι ατημέλητος ( όχι chic casual, περισσότερο «έβαλα ό,τι βρήκα και ήρθα»), απότομος, σου πετάει μερικά «ρε @@κα» που όσο περνάει η ώρα αυξάνονται σε συχνότητα και γενικώς σε κάνει να νιώθεις άβολα. Δεν χρειάζεται να είναι με το «σεις» και με το «σας», αλλά αν στο σπίτι του υπήρχε βιβλίο savoir vivre το πιθανότερο είναι να το χρησιμοποιεί σαν σουβέρ για τον πύργο με κουτάκια μπύρας που χτίζει. Άμα δεν θες να έχεις για αγόρι τον Homer Simpson, πιες το ποτό σου και καληνύχτισε. Εκτός αν μόλις βρήκες τον κάφρο φίλο που πάντα (;) ήθελες.

O Κολλημένος (με την πρώην): Δεν χρειάζεται να σου πω γιατί είναι μια “πολύ κακή ιδέα” να μπλέξεις μαζί του, νομίζω το ξέρεις ήδη αυτό. Παίζεις 50-50 με τις πιθανότητες να σε πληγώσει. Αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό ακριβώς, είναι πώς θα το καταλάβεις, ακόμη κι αν δεν στο πει στα ίσια. Μπορεί να λέει πως χώρισε με δική του πρωτοβουλία, πως δεν πήγαινε άλλο, αλλά έχε τα μάτια σου ανοιχτά. Αν μιλάει άσχημα για την πρώην του χρησιμοποιώντας όλα τα “κοσμητικά” επίθετα που μπορείς να φανταστείς, ή μιλάει υπερβολικά πολύ για εκείνη, αυτό δείχνει πως είναι ακόμη πληγωμένος και πως δεν την έχει ξεπεράσει ακόμη. Το ίδιο ισχύει κι όταν αρχίσει να στα “μασάει” σχετικά με την σχέση τους τώρα. Αν σ΄αρέσει τόσο πολύ, πριν προχωρήσεις παρακάτω, ξεκαθάρισε (μαζί του και με τον εαυτό σου) πως δεν πρόκειται να γίνεις ο τρίτος τροχός της άμαξας. Αυτό δε σημαίνει πως δεν του αρέσεις (και εσύ). Αλλά δεν ξεκινάς καλά αν το φάντασμα της πρώην είναι ήδη ανάμεσά σας.

Ο Τσιγκούνης: Πριν παραγγείλετε κοιτάει εξονυχιστικά τον κατάλογο και κάνει μια παρατήρηση ως προς τις “τσιμπημένες” τιμές. Θα παραγγείλει κάτι (μάλλον) φτηνό και όταν έρθει ο λογαριασμός, αν δεν προτείνει να πληρώσει ο καθένας το δικό του ποτό, θα μετρήσει μέχρι και το τελευταίο cent. Είναι κάπως…φτηνό και σίγουρα δεν θα σου κάνει καθόλου καλή εντύπωση. Fast forward στο μέλλον θα είναι αυτός που δεν θα έχει καμία διάθεση να βγείτε έξω (με την πρόφαση “Πού να τρέχουμε τώρα; Καλά δεν είμαστε και σπίτι;”), θα επιμένει πως δεν χρειάζεται καινούργια ρούχα (κι ας είναι ξεχειλωμένα/τρυπημένα/φθαρμένα) και θα σου βγάλει την πίστη με τις διακοπές και τις εξωφρενικές τιμές των ξενοδοχείων. Εκτός αν θες να κάνεις σχέση με τον κο. Καβούρη, στειλ΄ τον και αυτόν και το τσιγκούνικο πορτοφόλι του.

Ο Καραβοτσακισμένος: Αν η ζωή του είχε soundtrack θα ήταν κάτι σε φάση “Άπονη ζωή, μας έριξες στου δρόμου την άκρη, μας αδίκησες”. Ο τύπος είναι η μετενσάρκωση του Βασιλάκη Καΐλα. Όλα του φταίνε, όλα τον ενοχλούν, όλα είναι μάταια και η ζωή περισσότερο. Όλοι μας περνάμε δυσκολίες φίλε, αλλά αν είναι να μας ρίξεις στην κατάθλιψη από το “Καλησπέρα σας” να μας λείπει!