Το απόλυτο diet snack

Το γιαούρτι είναι νόστιμο, ελαφρύ και υγιεινό. Πέρα όμως από τα πολλά οφέλη που έχει για την υγεία, βοηθά σημαντικά στη μείωση του βάρους και την καύση του λίπους, γεγονός που το καθιστά απαραίτητη τροφή ειδικά για τους αθλητές.

To γιαούρτι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β12 και πολλές απαραίτητες ανόργανες ουσίες για τον οργανισμό. Έρευνες έχουν δείξει ότι η συστηματική κατανάλωση γιαουρτιού βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει την εμφάνιση κρυολογημάτων. Το γιαούρτι επίσης διαθέτει φυσικές χωνευτικές ιδιότητες. Οι διατροφολόγοι συνιστούν γιαούρτι για την καλύτερη λειτουργία του εντέρου, την αντιμετώπιση της διάρροιας και την ανακούφιση από τις γυναικολογικές λοιμώξεις. Το γιαούρτι επίσης συμβάλλει στη μείωση του σωματικού βάρους και στην καύση του λίπους. Φτιάχνεται από ποικιλίες γάλακτος διαφόρων λιπαρών, αλλά οι έρευνες δείχνουν ότι τα γιαούρτια χαμηλών λιπαρών βοηθούν στην απώλεια των περιττών κιλών.

Σύμφωνα με μία έρευνα του 2005 από το International Journal of Obesity, τα παχύσαρκα άτομα που έτρωγαν 3 ή περισσότερα γιαούρτια 0 λιπαρών την ημέρα, έχασαν μέχρι και 25% περισσότερο βάρος και 60% σωματικό λίπος από αυτά που απλώς μείωσαν τις καθημερινές τους θερμίδες. Επιπλέον, αυτοί που κατανάλωναν συστηματικά γιαούρτι έχασαν 80% περισσότερο λίπος από την κοιλιά από αυτούς που δεν έτρωγαν καθόλου.